Het meetsysteem

Voor:

Na:

Meetinstructies

U kunt de effectiviteit van de E-smogcover zelf testen door gebruik te maken van het meegeleverde meetapparaat. Met dit meetinstrument kunt u op een betrouwbare manier de elektrische belastingen en ontladingseffecten van de E-smogcover zelf meten.

De omgevingsbelasting meten
Volg de volgende stappen om uw elektrische omgevingsbelasting te meten:

  1. Stel het meetapparaat allereerst in op wisselspanning (groene sticker).
  2. Steek vervolgens het bijgeleverde witte snoer in de COM-uitgang (witte sticker) van het meetapparaat.
  3. Aard het uiteinde van dit witte snoer door de rode verbindingsklip aan uw radiator aan te sluiten (zorg ervoor dat de klip staal-op-staal bevestigd wordt) of door de verbindingsklip aan de aardpool van uw stopcontact aan te sluiten (de zichtbare metalen beugeltjes).
  4. Sluit vervolgens het bijgeleverde rode snoer aan in de V-ingang (rode sticker) van het meetapparaat.
  5. Houdt het koperen uiteinde van het rode draad (zonder isolatie) stevig in uw hand en lees vervolgens de voltwaarde van het scherm af.
  6. Ligt de waarde boven 0,1 volt, dan is er teveel elektrische straling waardoor uw lichaam schade oploopt. Wij raden u dan ook aan om dringend maatregelen te treffen door de E-smogcover aan te schaffen om stralingsbelasting te verminderen.

Ontladingseffect E-smogcover meten
Sluit het meetapparaat weer aan zoals hierboven uitgelegd. Installeer vervolgens de E-smogcover zoals HIER uitgelegd. Ga vervolgens op de E-smogcover zitten of liggen, zonder dat uw voeten de grond raken. Houdt vervolgens de koperen pin van het rode draad stevig in uw hand en meet de waarden. De waarde die het meetapparaat aangeeft zou nu onder de 0,1 volt moeten zijn (tussen de 0,01 en 0,099). 0,1 volt is de grenswaarde voor een slaapplek zonder dat het schade aan uw lichaam aanbrengt. Bij 0,2 volt produceert het lichaam bijvoorbeeld nog maar 20% van de melatonine die het aan hoort te maken.

Met het meegeleverde meetapparaat kunt u geen stralingsbelasting van magnetische velden (zoals transformators in wekkerradio's) en hoge frequenties (zoals DECT-telefoons, gsm-apparatuur) meten. Uit ervaring weten wij echter dat elektrische wisselvelden het belangrijkste probleem van elektrosmog zijn, omdat het lichaam 's nachts nu eenmaal enkele uren zonder deze velden nodig heeft om op krachten te komen.